Beste kermisganger, beste Bentillenaar

De prachtige zomer is bijna voorbij, maar niet getreurd want in Bentille betekent dit dat de kermis voor de deur staat!!!

Met een mooi programma proberen we elk jaar iedere Bentillenaar naar buiten te lokken. Als u ons kermisboekje doorbladert, zal u ons rijk en bovendien zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten kunnen lezen. Zoals elk jaar mag ons feestcomité Sint-Jan Bentille rekenen op de steun van heel wat Metillenaren. Van vrijwilliger tot verenigingen en cafés… Iedereen draagt zijn steentje bij om van deze kermis, de beste editie ooit te maken.

Op het programma staan niet alleen klassiekers, maar is er ook plaats voor nieuwe activiteiten. Naar jaarlijkse gewoonte starten we met de quiz op donderdag. Op vrijdag hebben we de rondgang van de fanfare en gaan de kermisattracties om 18 u open. Wie sportief het weekend wil inzetten, moet zeker deelnemen aan de jogging. Als je eerder wil uitblazen na een harde werkweek, schreeuw dan op vrijdag de Belgen naar de overwinning op de after work of win op zaterdag een prachtige prijs op de bingo. Schuif aan voor één van de vele lekkere kermismenu’s, pik een optreden mee of dans u te pletter op een fuif.
Ook op zondag zijn er tal van activiteiten… Zo kan je van ’s morgens vroeg tot in de late namiddag koopjes op de kop tikken op onze rommelmarkt in de Gravenstraat. Je kan genieten van een overheerlijk ontbijt op het kerkplein en daaropvolgend kan je onze eigenste fanfare aan het werk zien tijdens een aperitiefconcert. Kom in de namiddag zeker ook eens een kijkje nemen naar het kerkplein waar heel wat verrassende activiteiten op het programma staan. Op maandag verwachten we jullie op de gaaibertbolling en vervolgens kunnen jullie aanschuiven voor een lekker kermismenu. De kermis sluiten we af met 2 gratis activiteiten voor jong en oud namelijk kinderpret op de kermis op dinsdag en de koffietafel voor de OKRA op woensdag.

Tot slot doen we een oproep aan alle inwoners van Bentille. Uw aanwezigheid is het laatste maar cruciale ingrediënt dat nog ontbreekt in ons recept voor de ultieme kermis.
Wij hopen dan ook u allen opnieuw te mogen ontmoeten op één van de vele activiteiten in dit boekje zodat we samen van Bentille kermis een fantastisch volksfeest kunnen maken.

Het feestcomité